‘Trek een lijn met jezelf en ga door met tekenen tot je verdwijnt.”

– Yoko Ono

20180822_101557Ik heb de opleiding voor holistisch tekendocent aan de school voor Genezend Tekenen in Zutphen gevolgd. Holistisch tekenen is: tekenen met je hart, je hoofd en je handen. De materialen die gebruikt kunnen worden voor de tekeningen zijn heel divers: stiften, gekleurd bijenwaskrijt, kleurpotlood, pastelkrijt, ecoline, etc. Het is heel boeiend om een tekening te analyseren als je o.a. kijkt naar de kleuren en de plaatsing van de onderwerpen.

DSC_0567

Mijn favoriete onderwerpen zijn: de beweging van stromingsbeelden, de energie en de expressie van energetisch tekenen en het meanderende effect van ecolinetekeningen.

Ook collages maken vind ik heel leuk. Ik heb de training voor facilitator SoulCollage® gevolgd. Dit is een krachtige methode om in contact te komen met je innerlijke wijsheid, je intuïtie en om je creativiteit te laten stromen. De collages op de kaarten zijn verrassend en kunnen je inzichten geven.

Daarnaast maak ik ook illustraties. Samen met de stadsdichter van Amersfoort Eva Vleeskruyer heb ik de bundel ‘Wat zeg jij?”, met gedichten van jongeren geïllustreerd.

20180410_104714

 

 

 

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: