Kandidaat stadsdichter van Amersfoort

Amersfoorter van 2018 ben ik niet geworden, maar ik ben wel één van de vijf kandidaten voor de verkiezing van de nieuwe stadsdichter.

Er is mij vaker gevraagd of ik stadsdichter zou willen worden, maar eerder was ik er om verschillende redenen (nog) niet aan toe. Ik heb een omslag in mijn denken gemaakt: ik hoef me niet anders voor te doen, maar ik kan gewoon mezelf blijven: doorgaan met  dichten en mijn betrokkenheid bij allerlei inspirerende schrijfprojecten voortzetten. Bovendien heb ik de afgelopen maanden een aantal gedichten in opdracht geschreven over een persoon of onderwerp waar ik in eerste instantie niets van wist. Nadat ik me erin had verdiept lukte het om erover te schrijven en de ander te raken.  Nu weet ik dat ik over elk onderwerp kan schrijven. Als ik stadsdichter zou worden wil ik Amersfoort zo positief mogelijk belichten in gedichten.

Op donderdag 31 januari (de Landelijke Gedichtendag) vindt de stadsdichtersverkiezing in het Kadecafé vanaf 19.30 uur plaats. De nieuwe stadsdichter wordt gekozen door de jury en door het aanwezige publiek (online stemmen kan niet). Wil je erbij zijn, mij steunen en op mij stemmen? Laat het me weten en stuur me een PB of een e-mail naar post@jolandaoudijk.nl.

jo2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: